AZ SE-SIP ÉPÍTÉSI RENDSZEr előnyei

A jelenlegi piaci követelmények, a képzett munkaerő hiánya, a környezetvédelmi szempontok, valamint a szigorodó előírások és szabványok egyre nehezebb helyzetbe hozzák az építészeket és vállalkozókat. A SIPEUROPE SE-SIP építési rendszerrel megoldást nyújtunk a fentiekben említett kihívásokra és számos egyéb előnyt kínálunk építészek, vállalkozók, fejlesztők és az épületek használói számára.

Magánszemélyeknek

Bővebben

Vállalkozásoknak,
kivitelezőknek

Bővebben

Építészeknek,
mérnököknek

Bővebben

Tervezési és dizájn előnyök

Tervezési rugalmasság

Az SE-SIP építési rendszerrel egyedi és akár különleges formák tervei is megvalósíthatóak. A panelek szerkezete szinte bármilyen alakzat összeszerelését lehetővé teszik. A panelek méretre vágva és megjelölten érkeznek a helyszínre, majd a telepítési terv szerint azonnal szerelhetőek.

Hőhídmentes szerkezet

Az épület panelszerkezete, a kevesebb különböző típusú építőipari alapanyag, valamint a „SIP Spline” csatlakozó elemek használata jelentősen csökkentik a hőhidak előfordulását a szerkezetben. Az egységes SE-SIP építési rendszer használata az építészek számára is gyerekjáték. Többé nem kell foglalkozniuk a szerkezetek bonyolult részleteivel, a különféle anyagok kombinációjával.

Légmentesen záró szerkezet

Az épületektől elvárt legfontosabb tényezők egyike, hogy megfeleljenek a  légmenteségre vonatkozó szigorodó előírásoknak. Az SE-SIP építési rendszerrel megvalósult épületek a legmagasabb pontszámot érik el az elvégzett ún. „Blower Door” légtömörségi tesztek során, vagyis a lezárt épületből óránként kiáramló levegő mennyiségének vizsgálatán. A szerkezetet a modern szellőztető rendszerekhez tervezték, ezzel biztosítva a lakók lehető legmagasabb komfortérzetét.

Széleskörű felhasználás

A SIP paneleket négy alapvastagságban gyártjuk, ami széleskörű felhasználást biztosít. Használhatjuk őket homlokzati falak, belső teherhordó és válaszfalak, épületek alapjaként és padlójaként, lapos- és magastetők építéséhez. Az SE-SIP építési rendszer az egész épület egyetlen rendszereként használható, de bátran kombinálható más építési technológiával is.

Tekintsd meg legutóbbi előadásunkat az európai építőipar környezettudatos átalakulásáról, a SIP Europe technológiájáról és támogató szolgáltatásainkról: 

SIP EUROPE TÁJÉKOZTATÓ

SZERETNÉL MÉG TÖBBET TUDNI?

Lépj velünk kapcsolatba

Építési és fizikai előnyök

Építési gyorsaság

Legyen szó egyedi SE-SIP panelekből készülő épületekről, vagy az előregyártott épületeinkről az építkezés rendkívüli mértékben gyorsabb a hagyományos téglaépületek felépítésével szemben, mely ráadásul számos nedves technológiai eljárást igényel. Az SE-SIP panelekel történő építés ezzel szemben egy száraz építési folyamat, amely az év bármely időszakában kivitelezhető. Az építés sebessége így gyorsabb megtérülést biztosít a beruházóknak, és megkönnyíti az építési munkák megszervezését, logisztikáját az építőipari vállalkozások számára.

Hőszigetelés

A kisebb vastagságuk ellenére a panelek kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ez nemcsak nagyobb hasznos alapterületet jelent, de akár 50%-kal csökkenő fűtési költséget a hagyományos építési rendszerekhez képest. A szigetelő mag stabil, évtizedek után sem bomlik, zsugorodik. Az SE-SIP panelekből épített épületek biztosítják a homlokzati falak és tetőszerkezetek hőellenállását R = 6,5 m2. K/W. Az ilyen épületek az alacsony energiaigényű, vagy passzív épületek kategóriájába tartoznak. A téli szezonban biztosítják a szükséges hőkomfortot, és nyáron hűvösen tartják az épületet.

Kiváló szilárdság

A panel elemszerkezet felépítése után az épületrendszer úgy viselkedik, mint a monolit héjazat, amely akár ötször nagyobb statikai paraméterekkel rendelkezik a hagyományos favázszerkezeteknél. Az SE-SIP panelekből épített konstrukció így robusztus és szilárd érzetet biztosít, amit nehéz megkülönböztetni a hagyományos építési rendszerektől.

Nagyobb hasznos alapterület

Az SE-SIP panelekből készült épületek 7-10% -kal nagyobb hasznos alapterületet biztosítanak a hagyományos téglaépületekkel szemben. Az épület használói nagyobb és tágasabb környezetet élvezhetnek. A négyzetméter hasznos területet értékesítő ingatlanfejlesztők számára ez a százalékos növekedés további profitot eredményez.

Stabil szigetelés

Az SE-SIP építőrendszere szigetelő magja erős és stabil marad évtizedek múltán is. Nem tud nedvesedni, nem ereszkedik meg, vagy építhető be rosszul, mint az megtörténhet a hagyományos vázszerkezetek nagy igényeket támasztó építési folyamatai esetében.

Nincs penész vagy allergének

A légmentesen kialakított konstrukció ideális olyan modern szellőztető rendszerekhez, amelyek csökkentik az energiaköltségeket és növelik a beltéri levegő minőségét. A hővisszanyerő egységek használata így állandó friss levegőellátást biztosít további hőveszteség nélkül. Az épület levegője mindig friss, és az épületben semmilyen penész nem képződik, allergének nem terjednek.

Tanúsított építési rendszer és garancia

A SIPEUROPE és az SE-SIP építési rendszer az Európai Műszaki Értékelés (European Technical Assessment), ETA 18/0312 tulajdonosa. A gyártási folyamat rendszeres ellenőrzés mellett zajlik. Cégünk 50 éves garanciát ad az építési rendszerre.

Környezeti előnyök

Csökkentett CO2-kibocsátás

Az SE-SIP építési rendszert faszerkezetként osztályozzák, tehát a gyártás, az építés általános folyamata, és az anyagok újrahasznosítási lehetőségei jelentősen csökkentik a CO2-kibocsátást. A szerkezet használatával mi is nagyban hozzájárulhatunk az üvegházhatású gázok csökkentéséhez. 

Újrahasznosítható alapanyagok

Minimális építési hulladék

Az építési hulladék mennyisége, annak eltávolítása és költsége fontos tényező a hagyományos téglaszerkezetek építésekor. Az előregyártott SE-SIP építési rendszert méretre készítjük a gyártócsarnokban, ami jelentős mértékben csökkenti az építési hulladék és törmelék mennyiségét. Így konténerek helyett alig néhány építőipari zsákra lesz szükséged.

Kapcsolat

Scaling Hub Zrt.
3525 Miskolc,
Dóczy József utca 24. 1. em. 4.
Mobil: +36 30 867 8224
E-mail: info@sipeurope.hu
Adószám: 27921940-2-05

Számlázás

SIPEurope s.r.o
Cím: Novozámocká 224,
Areál Idea 94901, NITRA
Reg. szám: 47 58 90 94
Adószám: SK 20 23 99 89 22
Bank: Slovenská sporiteľňa, a. s.
BIC/SWIFT: GIBASKBX
IBAN: SK22 0900 0000 0051 4006 7146