A SIP építési rendszer használata

A SIPEUROPE SE-SIP építési rendszere sokféle igényt képes kielégíteni, használata szinte korlátlan. Sokoldalúsága és variálhatósága a legösszetettebb formák kialakítására is lehetőséget ad. Ezért ideális az atipikus formájú épületek megvalósítására is, miközben megőrzi a rendszer hőhídmentességét. Az SE-SIP építési rendszer alkalmas egyetlen építészi rendszerként az épület teljes kialakítására, de kombinálható más építési rendszerekkel is

Az SE-SIP építőrendszerrel megoldjuk az épület a homlokzati, külső falait, tartó- és válaszfalait, a padlózatot, mennyezetet, a lapos vagy magas tetőzetet. Használhatjuk családi és társasházak, irodaépületek, ipari épületek, iskolák és óvodák, rekreációs létesítmények, nyaralók és úszóházak építésére. Az SE-SIP építési rendszer ideális megoldás bővítésekhez és ráépítésekhez is. 

Építési folyamat

ALAPOZÁS

Az SE-SIP egy könnyű súlyú szerkezet, így alapjának elkészítéséhez több lehetőség is létezik. A leggyakrabban alkalmazott módszer a betonalap készítése. Még a betonalap elkészítése közben is anyagot takarítunk meg, hiszen jóval kisebb terhelést kell bírnia a tégla- vagy betonszerkezetekkel szemben.

Az SE-SIP építési rendszer lehetővé teszi az épület alapjának panelekből történő készítését is. Alternatív és egyedi megoldás ilyenkor a talajcsavarozással készülő talapzat. Az önálló ház csavaros cölöpökkel történő alapozása alig 2-3 napot vesz igénybe a környezetünkbe való beavatkozás nélkül. A fúrt talajcsavarra fa- vagy acélgerendákat teszünk, amelyekre az SE-SIP 210mm paneleket szereljük.

A SIP építési rendszerének egyedülálló alkalmazása az úszóházak esetében van. A pontonra helyezett panelek lehetővé teszik az épület gyors és hatékony megvalósítását.

HOMLOKZATI ÉS A VÁLASZFALAK ÉPÍTÉSE

Az elkészített alapon vízszigetelést alkalmazunk. Alkalmazása után a vörösfenyű gerendákat rögzítjük a betonalaphoz, amely az építkezés alapját képezik. A panelek telepítéséhez KVH faelemeket rögzítünk az alapgerendákra.

A homlokzati falak építése az épület sarkától indul, majd a ház kerülete mentén folytatódik. Felépítésüket a belső válaszfalak szerelése követi. Végül KVH elemeket felülről illesztjük be a szerelési hornyokba, mellyel a panelek egymást támogatják.

Igény szerint a vezetékek számára csatornákat is előre ki tudunk alakítani a panelekben. Minden panelt egyedileg gyártunk és jelölünk a projekt dokumentációja alapján, ezáltal a panelek összeszerelése nagyon egyszerű, gyors és pontos.

FÖDÉMSZERKEZET

A ház kerülete és a belső válaszfalak között födémszerkezetet készítünk a padló megépítéséhez, amelyekre számos megoldás létezik. A födémszerkezet KVH, BSH mennyezeti elemekből, ragasztott fa I-gerendákból, SE-SIP panelekből vagy CLT-ből állhatnak. A felhasznált anyagok alkalmassága a statikai értékeléstől, és az ügyfelek igényeitől függ. Az így kialakított padlón kezdjük meg a második emeleti homlokzati falak és a belső válaszfalak építését.

A TETŐK KIALAKÍTÁSA

A SIP panelek hatékony megoldást nyújtanak a lakóházak magas tetőszerkezetek építéséhez. A SIP építési rendszer lényegében a tető szerkezeti és szigetelő elemét is alkotja. Így tehát a tetőtér közvetlenül SIP panelekkel van szigetelve, így nincs szükség további szigetelőanyagok felhordására. Az illesztések egyenesek és pontosak, ezáltal lehetővé válik a gipszkarton vagy gipszrost közvetlen felhelyezése a panelek felületére.

A SIP panel ideális megoldás a lapostetőknél is. A magastetőkhöz hasonlóan a panel ez esetben is a tető szerkezeti és szigetelő eleme. A telepítése és alkalmazása nagyon gyors, további munkálatoktól mentesít. Belülről a gipszkarton vagy gipszrost közvetlenül a panelekre szerelhetők. Kívülről a vízelvezetéhez EPS csatornákat alkalmazunk, majd felkerül a vízigetelés.

KIVÁLÓ VARiÁLHATÓSÁG A VÉGSŐ MEGJELENÉSBEN

Az SE-SIP építőrendszer sokféle felülettel könnyedén kivitelezhető a klasszikus vékonyvakolattól az átszellőztetett homlokzatokig. 

Érdekelnek megoldásaink, szeretnél többet megtudni? 

Lépj velünk kapcsolatba

Hol használható az SE-SIP épitési rendszerünk?

Egyedi paneles épületek

Bővebben

Előregyártott épületek

Bővebben

Moduláris épületek

Bővebben

felhasználási területek

Családi házak

Társasházak

Kereskedelmi épületek

Iskolák és óvodák

Bővítmények és ráépítések

Nyaralók és rekreációs épületek

Letölthető dokumentumok

Nemzeti Műszaki Értékelés (NMÉ)

Nemzeti Műszaki Értékelés (NMÉ)

Nemzeti Műszaki Értékelés (NMÉ)

Teljesítmény Állandósági Tanúsítvány

Európai Műszaki Értékelés (ETA)

EPS-PFR tanúsítvány

Megfelelőségi tanúsítvány

Hőszigetelő tulajdonságok

Teljesítmény nyilatkozat (ETA-hoz)

BSH tanúsítvány

LSH tanúsítvány

Kapcsolat

Scaling Hub Zrt.
3525 Miskolc,
Dóczy József utca 24. 1. em. 4.
Mobil: +36 30 867 8224
E-mail: info@sipeurope.hu
Adószám: 27921940-2-05

Számlázás

SIPEurope s.r.o
Cím: Novozámocká 224,
Areál Idea 94901, NITRA
Reg. szám: 47 58 90 94
Adószám: SK 20 23 99 89 22
Bank: Slovenská sporiteľňa, a. s.
BIC/SWIFT: GIBASKBX
IBAN: SK22 0900 0000 0051 4006 7146