Moduláris épületek

A moduláris épületek különféle alacsony energiaigényű vagy passzív épületek, amelyeket gyártócsarnokban egyetlen egység vagy „modul” formájában készítünk.

A gyártási folyamat befejezése után a modulokat a meghatározott helyre szállítjuk, ahol egy előre elkészített alapra szereljük. A telepítés után a modulok a közüzemi hálózatokhoz csatlakoztathatóak, így az ügyfél szinte azonnal beköltözhet. A modulok az ügyfél igényei szerint bővíthetőek, összekapcsolhatóak. Ha szükséges, akár úgy is tervezhető, hogy a modulok később egy másik helyszínre is átköltöztethetőek legyenek.

A SIPEUROPE SIP építési rendszere kiváló megoldást nyújt a moduláris épületek építéséhez. A panelek szerkezete és a szilárd szigetelőmag biztosítja az egyes modulok robusztusságát és páratlan szigetelési tulajdonságait. 

 

A moduláris épületek legfőbb előnyi

A moduláris épületek széles körű alkalmazhatóságot kínálnak. Használhatók rekreációs épületekként, lakóterekként, családi moduláris házként, irodai és üzleti helyiségként, iskoláknál, óvodáknál, vagy akár csak ideiglenes épületként.

A moduláris épületek népszerűsége manapság gyorsan növekszik, mivel sok előnyt kínálnak a felhasználók számára.

Építési sebesség

Az építési folyamat gyártócsarnokban zajlik, tehát száraz építési környezetben, ahol az időjárási viszonyok sem szakítják meg a gyártást. A rendszeresen  ellenőrzött gyártási folyamat biztosítja a különböző technológiai folyamatok betartását, valamint ezzel kiküszübülhető az építkezésen bekövetkező esetleges hibák lehetőségei.

Költöztetési lehetőség

A moduláris épületeket is főként állandó épületekként használják. Ha azonban a jövőben mégis szükség lenne a szerkezet költöztetésére a moduláris felépítés ezt a folyamatot probléma nélkül képes kezelni. A modulokat úgy gyártjuk és tervezzük, hogy azok későbbi mozgatása is lehetséges legyen.

Energiahatékonyság

A moduláris épületeket alacsony energiaigényű vagy akár passzív szabványok teljesítésére tervezték. Ez azt jelenti, hogy az épületek csak minimális mennyiségű energiát fogyasztanak fűtés és hűtéskor. Ezért a hagyományos téglaépületekkel szemben akár 50%-kal alacsonyabb üzemeltetési költséggel járnak. 

Fix ár

A moduláris házak nagy előnye az előre meghatározott, rögzített ár. Mivel gyártásuk gyártócsarnokban zajlik a költségvetés nem növekszik, mint a helyszíni, elhúzódó építkezések során.

Környezetvédelem

Természetes anyagokat elsősorban a modulok gyártásánál használnak. Ez környezeti szempontból magas fogyasztói kényelmet és alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást biztosít.

Érdekelnek megoldásaink, szeretnél többet megtudni?

Lépj kapcsolatba velünk

A sip rendszer egyéb építési megoldásai

Panel épületek

Tudj meg többet

Előregyártott épületek

Tudj meg többet

Letölthető dokumentumok

Európai Műszaki Értékelés (ETA)

EPS-PFR tanúsítvány

Megfelelőségi tanúsítvány

Hőszigetelő tulajdonságok

Teljesítmény nyilatkozat (ETA-hoz)

BSH tanúsítvány

LSH tanúsítvány

Kapcsolat

Scaling Hub Zrt.
3525 Miskolc,
Dóczy József utca 24. 1. em. 4.
Mobil: +36 30 867 8224
E-mail: info@sipeurope.hu

Számlázás

Adószám: 27921940-2-05