Moduláris épületek

A moduláris épületek különféle alacsony energiaigényű vagy passzív épületek, amelyeket gyártócsarnokban egyetlen egység vagy „modul” formájában készítünk.

A gyártási folyamat befejezése után a modulokat a meghatározott helyre szállítjuk, ahol egy előre elkészített alapra szereljük. A telepítés után a modulok a közüzemi hálózatokhoz csatlakoztathatóak, így az ügyfél szinte azonnal beköltözhet. A modulok az ügyfél igényei szerint bővíthetőek, összekapcsolhatóak. Ha szükséges, akár úgy is tervezhető, hogy a modulok később egy másik helyszínre is átköltöztethetőek legyenek.

A SIPEUROPE SIP építési rendszere kiváló megoldást nyújt a moduláris épületek építéséhez. A panelek szerkezete és a szilárd szigetelőmag biztosítja az egyes modulok robusztusságát és páratlan szigetelési tulajdonságait. 

 

A moduláris épületek legfőbb előnyi

A moduláris épületek széles körű alkalmazhatóságot kínálnak. Használhatók rekreációs épületekként, lakóterekként, családi moduláris házként, irodai és üzleti helyiségként, iskoláknál, óvodáknál, vagy akár csak ideiglenes épületként.

A moduláris épületek népszerűsége manapság gyorsan növekszik, mivel sok előnyt kínálnak a felhasználók számára.

Építési sebesség

Az építési folyamat gyártócsarnokban zajlik, tehát száraz építési környezetben, ahol az időjárási viszonyok sem szakítják meg a gyártást. A rendszeresen  ellenőrzött gyártási folyamat biztosítja a különböző technológiai folyamatok betartását, valamint ezzel kiküszübülhető az építkezésen bekövetkező esetleges hibák lehetőségei.

Költöztetési lehetőség

A moduláris épületeket is főként állandó épületekként használják. Ha azonban a jövőben mégis szükség lenne a szerkezet költöztetésére a moduláris felépítés ezt a folyamatot probléma nélkül képes kezelni. A modulokat úgy gyártjuk és tervezzük, hogy azok későbbi mozgatása is lehetséges legyen.

Energiahatékonyság

A moduláris épületeket alacsony energiaigényű vagy akár passzív szabványok teljesítésére tervezték. Ez azt jelenti, hogy az épületek csak minimális mennyiségű energiát fogyasztanak fűtés és hűtéskor. Ezért a hagyományos téglaépületekkel szemben akár 50%-kal alacsonyabb üzemeltetési költséggel járnak. 

Fix ár

A moduláris házak nagy előnye az előre meghatározott, rögzített ár. Mivel gyártásuk gyártócsarnokban zajlik a költségvetés nem növekszik, mint a helyszíni, elhúzódó építkezések során.

Környezetvédelem

Természetes anyagokat elsősorban a modulok gyártásánál használnak. Ez környezeti szempontból magas fogyasztói kényelmet és alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást biztosít.

Érdekelnek megoldásaink, szeretnél többet megtudni?

Lépj kapcsolatba velünk

A sip rendszer egyéb építési megoldásai

Panel épületek

Tudj meg többet

Előregyártott épületek

Tudj meg többet

Letölthető dokumentumok

Nemzeti Műszaki Értékelés (NMÉ)

Nemzeti Műszaki Értékelés (NMÉ)

Nemzeti Műszaki Értékelés (NMÉ)

Teljesítmény Állandósági Tanúsítvány

Európai Műszaki Értékelés (ETA)

EPS-PFR tanúsítvány

Megfelelőségi tanúsítvány

Hőszigetelő tulajdonságok

Teljesítmény nyilatkozat (ETA-hoz)

BSH tanúsítvány

LSH tanúsítvány

Kapcsolat

Scaling Hub Zrt.
3525 Miskolc,
Dóczy József utca 24. 1. em. 4.
Mobil: +36 30 867 8224
E-mail: info@sipeurope.hu
Adószám: 27921940-2-05

Számlázás

SIPEurope s.r.o
Cím: Novozámocká 224,
Areál Idea 94901, NITRA
Reg. szám: 47 58 90 94
Adószám: SK 20 23 99 89 22
Bank: Slovenská sporiteľňa, a. s.
BIC/SWIFT: GIBASKBX
IBAN: SK22 0900 0000 0051 4006 7146